Universitatea ANDREI ȘAGUNA - Litteris et Virtuti
Top
hd vara

Universitatea ANDREI ȘAGUNA

Avizier

Masa rotundă ”Știință și religie – convergențe”

Masa rotundă ”Știință și religie – convergențe”, organizată de Academia Oamenilor de Știință din România și Universitatea ”Andrei Șaguna” din Constanța, s-a desfășurat vineri, 28 aprilie 2023, în Aula Magna a UAS și a beneficiat de un numeros public atras de incitantul și frecvent dezbătutul subiect.
Evenimentul a debutat cu deosebit de interesanta prezentare a Rectorului de Onoare al UAS, Acad. Constantin Bălăceanu Stolnici, a cărui aniversare centenară va fi în curând sărbătorită.
Convergențele dintre cele două fundamentale realități, prezentate în alocuțiunile susținute de prestigioșii profesori universitari Ecaterina Andronescu – Președinta Secției de Chimie a AOSR, Petru Andea – Secretarul Științific al AOSR, Teodosie Petrescu – Arhiepiscopul Tomisului, membru titular al AOSR, Victor Ciupină – Președintele Filialei Constanța a AOSR, Nicu Gavriluță – Directorul Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat al Universității ”Al.I. Cuza” Iași și Aurel Papari, Președintele Secției de Filosofie, Teologie și Psihologie a AOSR au fost urmărite cu deosebit interes.