Universitatea ANDREI ȘAGUNA - Litteris et Virtuti
Top
Image Alt

Biblioteca

Prezentare

Biblioteca Universităţii “Andrei Şaguna” din Constanţa este o structură cultural ştiinţifică , de drept privat, fără personalitate juridică funcţionând ca secţie a Universităţii.

Biblioteca Universităţii „Andrei Şaguna” din Constanţa este o bibliotecă universitară specializata care asigura suportul infodocumentar al tuturor disciplinelor predate si al domeniilor de cercetare stiintifica,achizitionand cele mai importante documente ,indiferent de suport si baze de date stiintifice.

Biblioteca participă la procesul de instruire, formare şi educare, deservind prioritar studenţii, masteranzii si cadrele didactice.

Biblioteca urmăreşte să asigure şi să promoveze diversificarea continuă a serviciilor informaţionale în beneficiul utilizatorilor ei, să dezvolte colecţiile documentare, să creeze infrastructura informaţională electronică a bibliotecii, acestea fiind dirijate şi ghidate de necesităţile informaţionale ale beneficiarilor săi.

Biblioteca întreţine si dezvoltă relaţii de cooperare şi cu alte tipuri de biblioteci, organisme şi instituţii de profil din ţară şi din străinătate.

În calitate de instituţie cu scop instructiv-educativ, Biblioteca Universităţii “Andrei Şaguna” din Constanţa colecţionează cărţi, periodice şi documente media, organizează, prelucrează, conservă colecţiile de carte, documente specifice şi baze de date, pentru a facilita utilizarea acestora în procesul de informare, cercetare şi educaţie a studenţilor, cadrelor didactice ale universităţii.

În cadrul Bibliotecii Universității “Andrei Șaguna”, documentele sunt organizate în colecții, după cum urmează:

  • Cărți
  • Periodice: ziare, reviste
  • Documente electronice: CD-uri, DVD-uri
  • Baze de date
  • Lucrări de licență, lucrări de disertație
  • Colecții speciale: cărți cu specific aromân, cărți cu autograf
  • Colecția Windows of Shanghai

Biblioteca Universitară “Andrei Şaguna” este membră în rețeaua bibliotecilor universitare ”Ferestre deschise ale Shanghai-ului”.

 

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License