Evenimente

28-04-2015 › „Andrei Şaguna” şi „Yunus Emre” au sărbătorit Ziua Tineretului

În prezenţa Consulului General al Republicii Turcia,Domnul Ali Bozcalişkan, şi a Directorului Centrului Cultural Turc, Domnul Ali Oguzhan Yuksel, Universitatea „Andrei Şaguna” şi Institutul „Yunus Emre” au  sărbătorit zilele dedicate celor care reprezintă cea mai importantă resursă şi  speranţă a omenirii pentru viitor, copiii şi tinerii.

Evenimentul a fost organizat de Clubul Culturii Turcice „Mustafa Kemal Atatürk” al Universităţii ”Andrei Şaguna”, iar ceremonia s-a desfăşurat în Sala Senatului.

În  atmosfera de sărbătoare creată, un moment important l-a constituit „Festivitatea de închidere a Cursurilor de Limbă Turcă, ediţia a II-a”, la finalul căreia Consulul General al Turciei a înmânat diplome studenţilor Universităţii care au alcătuit grupa de cursanţi.

Manifestarea este o expresie a preocupărilor Universităţii ”Andrei Şaguna” de dezvoltare a programelor de cooperare internaţională pe care le iniţiază şi le aplică, între care  numeroase  protocoale de colaborare cu instituţii similare din Turcia, din dorinţa de a promova limba, istoria, arta şi cultura turcică.