Evenimente

18-06-2015 › „Universal Vision of the Role of Youth in building a better world”

Luni, 22 iunie 2015, ora 11:00 va avea loc la universitatea noastră o masă rotundă cu tema: „Universal Vision of the Role of Youth in building a better world- Mandela Ubuntu Principles”.

Evenimentul este organizat de Universitatea ”Andrei Șaguna” și Ambasada Africii de Sud la București și face parte dintr-un cadru mai larg de cooperare în domeniul educației pe care cele două instituții îl au și vrea să aducă în atenție principiile filosofiei Ubuntu, larg răspândită după tranziția Africii de Sud la democrație, sub președinția lui Nelson Mandela, filozofie care poate fi rezumată în expresia: „Eu sunt pentru că tu ești!”.

La manifestare vor participa membri ai corpului diplomatic și alte ilustre personalități, oficialități locale, cadre didactice și studenți.

Manifestarea va cuprinde „67 de minute în folosul comunității”, acțiune de voluntariat desfășurată de tineri care se va încheia cu plantarea a 7 puieți de platan, în parcul Casei de Cultură.

         Pomii vor fi plantați de Excelența Sa, Thenjiwe Ethel Mtintso, Ambasadorul Africii de Sud, de Primarul Municipiului Constanța, Președintele Consiliului Județean, Prefectul și 3 tineri care vor reprezenta Universitatea „Andrei Șaguna”, Colegiul Național de Arte „Regina Maria” și Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații.

         Tinerii de la cele trei instituții vor asigura toaletarea parcului, între orele 12:00 și 13:07, dăruind comunității 67 de minute de voluntariat, corespunzătoare, în mod simbolic, celor 67 de ani de luptă a lui Mandela pentru democrație.