Evenimente

19-02-2015 › Ambasadorul Africii de Sud în vizită la Universitatea Andrei Șaguna

Excelenţa Sa Doamna Thenjiwe Ethel Mtintso, Ambasadorul Republicii Africa de Sud în România, însoţită de doamna Venita Smit, Secretar 1 Politic,  s-a aflat, joi, 19 februarie a.c., într-o vizită oficială în judeţul Constanţa, cu intenţia declarată de a identifica modalităţi de dezvoltare a relaţiilor bilaterale între ţările noastre, de a lega prietenii între instituţii din Africa de Sud şi România, respectiv Constanţa şi de a iniţia colaborări în domeniul universitar.

În acest scop, Doamna Ambasador Thenjiwe Ethel Mtintso şi-a  exprimat dorinţa de a vizita  Universitatea „Andrei Şaguna” pentru a o cunoaşte mai îndeaproape, de a avea întâlniri cu profesorii şi studenţii şi a purta discuţii la nivelul conducerii Universităţii.

Onoraţi de intenţia Excelenţei Sale, cadrele didactice şi studenţii şagunişti au întâmpinat cu căldură înalții oaspeți. După ce Excelența Sa, a vizitat  sălile de curs, departamentele, biblioteca virtuală, Clubul Culturii Turcice „Mustafa Kemal Ataturk”, sediul  Filialei Constanţa a Asociaţiei Române de Prietenie cu China ș.a., a declarat „Sunt profund impresionată de tot ceea ce ați construit aici pentru progresul spiritual al tinerilor studenți și suntem convinşi că întâlnirea din cadrul Universităţii „Andrei Saguna” va deschide perspective reale în beneficiul studenţilor și în beneficiul relaţiilor de prietenie şi colaborare între ţările noastre”.

În cuvenita atmosferă solemnă Rectorul Universității, Prof. univ. dr. Adrian-Cristian Papari a subliniat deosebita importanţă a evenimentului şi a înmânat Excelenței sale Doamnei Thenjiwe Ethel Mtintso Ambasador al Republicii Africa de Sud în România,  MEDALIA OMAGIALĂ „SFÂNTUL IERARH ANDREI ȘAGUNA”, pentru prețioasa contribuție la întărirea climatului de prietenie și cooperare între ţările noastre, precum și în semn de aleasă gratitudine.